Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele CMMB, apel la responsabilitate către medici și populație

0
694

Vaccinarea este doar una dintre metodele care ajută la stingerea pandemiei COVID-19, a declarat, vineri, Prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București.

“Vaccinarea reduce numărul cazurilor severe de COVID-19, care ajunge ăn serviciile de ATI, reușind în acest fel să mai scădem presiunea care este exercitată în aceste zile asupra sistemului de sănătate. Trebuie să recunoaștem că sistemul de sănătate în România și în special în acele zone care se confruntă și tratează pacienții COVID-19 este extrem de greu încercat. Este o experiență fără precedent. Vaccinarea poate să reducă, de asemenea, riscul unor valuri la fel de puternice ca cel pe care îl traversăm acum. Extrem de utilă este în acest moment și respectarea măsurilor sanitare, a distanțării sanitare, care reșesc să încetineze ritmul de transmitere, ceea ce reprezintă în acest moment prioritate maximă“, a declarat Prof. dr. Cătălina, la deschiderea centrului de vaccinare de la Biblioteca Națională a României, din cadrul Maratonului Vaccinării pentru Viață.

“În sistemul de sănătate trebuie să aibă acces și ceilalți pacienți cu boli cronice, care în această perioadă sunt vitregiți poate de asistență medicală, pentru că întreg corpul medical este focusat pe rezolvarea acestei probleme acute a pandemiei“ a adăugat Prof. dr. Cătălina Poiană.

Președintele CMMB a făcut și un apel la responsabilitate către medici și populație.

“Aș vrea să fac un apel către medici pentru unitate, mai mult ca niciodată medicii trebuie să fie uniți și să vorbească cu o singură voce, voce care să fie bazată pe ceea ce numim medicină pe dovezi științifice, pentru că medicină înseamnă cercetare, studii. În același timp fac un apel și către populație, pentru responsabilitate și pentru a-și recâștiga încrederea în corpul medical“, a transmis Prof. dr. Cătălina Poiană.

La centrul de vaccinare Biblioteca Națională a României vor fi organizate 10 fluxuri de vaccinare, astfel:

  • 5 fluxuri de vaccinare cu ser Pfizer- BioNTecNumiți
  • 4 fluxuri de vaccinare cu ser Johnson&Johnson
  • 1 flux de vaccinare cu ser Moderna

Centrul de vaccinare de la Biblioteca Națională a României este coordonat de Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București și Colegiul Medicilor din Municipiul București, împreună cu Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România – filiala Municipiului București.

Articolul precedentConf. Dr. Simin Aysel Florescu: Bolile virale, cum este COVID-19, se pot preveni în special prin vaccinare
Articolul următorDezbatere pe tema vaccinării anti-COVID-19, organizată de Colegiul Medicilor din România