Prof. Dr. Andrew Boulton, președinte International Diabetes Federation, a declarat că o treime dintre decesele provocate de COVID-19 în Marea Britanie au fost înregistrate la persoane cu diabet, în vârstă, cu un control glicemic mai slab, în general şi alte comorbidităţi.

Şi asta în condiţiile în care, potrivit prof. Dr. Andrew Boulton, în Marea Britanie există 5 milioane de persoane cu diabet, în timp ce la nivel mondial numărul cazurilor se ridică la 500 de milioane.

De asemenea, profesorul a spus că în Pakistan, unul din patru adulţi are diabet.

Declaraţiile au fost făcute în cadrul conferinţei online „Piciorul Diabetic și Amputațiile. Spune STOP! Acționează ACUM!”

Datele arată că numărul de amputații la persoanele cu diabet zaharat și picior diabetic, în România, în perioada 2015-2019, a crescut cu aproximativ 25%, fiind realizate în total peste 40.000 de amputații în acest interval.

Dintre acestea, 40% s-au făcut la persoane cu vârste cuprinse între 60 și 69 de ani, peste 30%, la persoane peste 70 de ani, aproximativ 18%, la pacienții din intervalul de vârste 50-59 de ani, respectiv 5% la pacienți cu vârste între 30 și 49 de ani.