Prof. dr. Anca Buzoianu: UMF Cluj este pregătită să devină centru de formare specialiști Real Time PCR

0
169

O nouă ediție a emisiunii „Voci pentru Sănătate | Live cu Ileana Toma”, un proiect al Sănătatea Press Group, a avut-o ca invitată pe Prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca. Tema emisiunii: Cum modifică pandemia de COVID-19 viața universitară?

“Suntem gata să ne implicăm, la solicitarea Ministerului (Sănătății n.red.), să devenim centru de formare pentru specialiști în analize Real Time PCR, pentru că nu este suficient să-ți cumperi aparate de ultimă generație, trebuie să ai expertiza de a le folosi și de a avea rezultate reproductibile și valide. Și UMF Cluj, alături de celelalte universități din țară se implică și în acest domeniu. […] Este inițiativa Ministerului Sănătății și a Institutului Național de Sănătate Publică care se va face cât de repede, acum avem nevoie de experți și trebuie să ne adaptăm și să răspundem prompt acestei solicitări. Suntem onorați că am fost incluși în lista celor patru centre de formare și vom pune la dispoziție toate resursele, atât infrastructura de cercetare, cât și specialiștii pe care îi avem pentru a contribui la formarea altor specialiști, atât de necesari astăzi țării”, a declarat rectorul universității clujene.

[front_live]248451222800477857352390-2020-04-27_15:11[end_live]

Articolul precedent68 de cazuri noi de rujeolă în România ridică bilanțul la 19.881 de îmbolnăviri
Articolul următorDe la 1 iulie se vor majora salariile pentru farmacişti, biologi, biochimişti, chimişti, fizicieni şi psihologi