Prof. Buzoianu,participant la ședința de consultare a CE referitoare la proiecte pentru învățământul superior

0
61

Prof. dr. Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, a anunţat că a participat, marţi, în calitate de reprezentant al Consorțiului Universitar European Neurotech EU, la ședința de consultare organizată de Comisia Europeană cu privire la o serie de proiecte ce vizează educația și învățământul superior.

„Am fost unul dintre cei 20 de rectori și președinți din cele 41 de Universități Europene care au luat cuvântul în cadrul ședinței, la care s-a discutat despre:

  • European Strategy for Universities – proiect ce va viza educația, cercetarea, inovarea și serviciul în folosul societății
  • Recomandarea Consiliului privind micro-acreditările, un program prin care oamenii își vor putea dezvolta cunoștințele, abilitățile și competențele pentru a umple golul dintre educația formală și nevoile de pe piața muncii
  •  Recomandarea Consiliului privind Educația pentru sustenabilitatea mediului înconjurător”, a transmis prof. dr. Anca Buzoianu, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Proiectele „Universitățile Europene” sunt o serie de consorții transnaționale ce vizează consolidarea și îmbunătățirea învățământului superior în Uniunea Europeană și stimularea cooperării între instituțiile de învățământ superior, studenții acestora și cadrele didactice.

Ad in title

„UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca este singura universitate de medicină și farmacie din România inclusă într-un astfel de consorțiu. Instituțiile incluse în Universitățile Europene vor deveni campusuri interuniversitare, în cadrul cărora studenții, doctoranzii, cadrele didactice și cercetătorii vor putea circula fără opreliști. Ele își vor pune în comun expertiza, platformele și resursele pentru a furniza programe de învățământ sau module comune care să acopere diverse discipline”, potrivit prof. dr. Anca Buzoianu.

Potrivit acesteia, la discuții au participat Margaritis Schinas, vicepreședintele Comisiei Europene și Mariya Gabriel, comisarul european pentru Educație, Tineret, Sport și Cultură, care s-au arătat disponibili să ofere sprijinul lor în demersurile întreprinse de Universitățile Europene.

 

Articolul precedentIohannis, despre când va fi ridicată starea de alertă
Articolul următorCentru de vaccinare drive-through în Bucureşti, în o parte din parcarea de la Piaţa Constituţiei