Prof. dr. Anca Buzoianu: Începând de luni vom putea să demarăm testarea în cadrul Universității

0
216

Prof. dr. Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, a fost invitata emisiunii Voci pentru Sănătate|Live cu Ileana Toma – Sănătatea Press Group.

„Soluția (dezinfectantă n.r.) preparată de colegii noștri de la Facultatea de Farmacie a ajuns la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj, de asemenea la Spitalul de Pneumoftiziologie și suntem în curs să dăm răspuns solicitărilor și de la alte unități sanitare. Menționez că se produce în continuu. Și astăzi și mâine colegii noștri vor fi la muncă, astfel încât să creștem cantitatea de dezinfectant pe care o putem asigura. […] Estimăm să producem cantități importante, în jur de o sută, o sută și ceva de litri pe zi”, a precizat Anca Buzoianu în cadrul emisiunii.

„Începând de luni vom putea să demarăm testarea în Centrul de Genomică Funcțională și Medicină Translațională al Universității, unde avem atât resursa umană, acum avem și kit-uri, avem aparate. De asemenea, la Institutul de Medicină Legală, la catedra de Medicină Legală a Universității, am solicitat și aici să primim avizul pentru a putea crește capacitatea de determinare”, a mai precizat rectorul universității clujene.

AICI puteți asculta integral dialogul cu doamna Prof. dr. Anca Buzoianu.

Articolul precedentNelu Tătaru: Doi medici de la Spitalul „Gerota” – în stare critică; 184 de cadre medicale infectate
Articolul următorBucureștenii surprinşi în parcuri riscă amenzi de până la 5.000 de lei