Prof. dr. Anca Buzoianu: Am produs o tonă de dezinfectant pentru spitale

0
30

Prof. dr. Anca Buzoianu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a anunțat că peste 100 de cadre didactice se află în linia întâi, în spitalele din Cluj-Napoca.

Totodată, laboratorul Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a produs și distribuit către spitale peste o tonă de dezinfectant, potrivit  prof. dr. Anca Buzoianu.

“Avem în continuare nevoie de ajutorul comunității clujene pentru prepararea de dezinfectanți și facem din nou un apel către cei care pot dona alcool etilic”, a spus Anca Buzoianu.

Ad in title

De asemenea, peste 3.500 de testări COVID-19 au fost realizate de cercetătorii de la Centrul de Genomică Funcțională și Medicină Translațională și specialiștii din cadrul Laboratorului Disciplinei de Medicină Legală.

Și asta în timp ce, studenții voluntari oferă sprijin bătrânilor și persoanelor vulnerabile atât prin acțiuni pe teren, cât și prin intermediul platformei “Medici Pentru Tine”.

“Suntem în continuare pe baricade și până în acest moment, ne-am implicat cu toate forțele pentru sprijinirea spitalelor, a personalului medical și a persoanelor vulnerabile”, a spus prof. dr. Anca Buzoianu, într-un mesaj postat pe Facebook.

 

 

Articolul precedentOrban: Vom încerca să găsim o formulă prin care să distribuim măşti gratuite pentru persoanele vulnerabile
Articolul următorPeste 2.800 de liceeni înscriși la simularea admiterii la Facultatea de Medicină UMF „Carol Davila”