Produsele alimentare, etichetate in functie de aditivi

0
86

Comisia pentru sanatate din Senat a dat aviz favorabil propunerii legislative privind etichetarea produselor alimentare tinandu-se de cont de aditivii pe care le contin. Produsele alimentare vor trebui sa aiba inscrise trei tipuri diferite de buline, care vor atrage atentia consumatorilor asupra aditivilor pe care le contin.

Astfel, o bulina de culoare verde va insemna faptul ca respectivul aliment este unul sanatos, care nu afecteaza starea de sanatate. Bulina de culoare portocalie ce va fi gasita pe unele alimente va atrage atentia asupra faptului ca acestea trebuie consumate cu atentie, din cauza numarului de aditivi. Bulina rosie va fi prezenta pe etichetele sau pe ambalajele produselor cele mai periculoase pentru sanatatea consumatorilor.

Criteriile care vor stabili tipul de bulina ce va fi prezent pe fiecare aliment vor fi stabilite de specialistii Ministerului Sanatatii. Propunerea legislativa privind etichetarea produselor alimentare in functie de aditivi ii apartine senatorului PDL Florin Staicu.

Articolul precedent35 de milioane de retete decontate de CNAS in 2010
Articolul următorAngina pectorala, tratata cu unde acustice