Primul centru de vaccinare drive-through din Capitală se deschide joi. Anunțul CNCAV

0
324
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunțat că, joi, se deschide primul centru de vaccinare anti-COVID-19 drive-through din Capitală.

Centrul va funcționa în Piața Constituției zilnic, în intervalul orar 8.00-20.00, va dispune de patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

În centrul de vaccinare drive- through, persoanele care doresc să imunizeze se pot prezenta doar cu actul de identitate și chestionarul de triaj, care poate fi completat anterior prezentării la vaccinare.

Vaccinarea se realizează fără programare

Vaccinarea se realizează fără programare în Platforma RoVaccinare, iar datele persoanelor vaccinate vor fi introduse, ulterior, în Registrul Electronic Național de Vaccinare.

Organizatorii anunță că agenții de îndrumare a traficului vor asigura fluidizarea accesului către zona de triaj, vaccinare și supraveghere post vaccinare, iar vaccinarea se efectuează fără a fi necesară
părăsirea mașinii.

”După vaccinare, agenții de îndrumare indică traseul către zona de supraveghere post vaccinare. Zona de supraveghere post-vaccinare este asigurată de personal medical (medic și asistenți) sau personal auxiliar instruit pentru identificarea persoanelor care au nevoie de asistență medicală pe perioada de supraveghere. În perioada de supraveghere, se emite adeverința de vaccinare iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua cea de a doua doză”, potrivit CNCAV:

Primul centru de tip drive- through a fost deschis în data de 24 aprilie la Deva, în Hunedoara, unde au fost vaccinate 3.239 de persoane. În data de 26 aprilie, a fost deschis al doilea centru de tip drive-through din România, în Cluj, fiind vaccinate 1.038 de persoane, iar astăzi 28 aprilie a fost deschis cel de-al treilea centru în Arad, unde au fost vaccinate 40 de persoane în primele patru ore de la deschidere.

Articolul precedentCîțu: Tot personalul vaccinat, condiție ca restaurantele să rămână deschise
Articolul următorSuma pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID la cabinete, crescută la 40 lei