Primul webinar despre vaccinarea împotriva COVID-19, pentru cei din Sănătate, organizat de CNCAV

0
251

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a organizat, miercuri, primul webinar despre vaccinarea împotriva COVID-19 adresat profesioniștilor din domeniul sănătății, cu scopul de a oferi informații detaliate despre campania de vaccinare, se arată într-un comunicat al CNCAV.

Sesiunea de informare s-a desfășurat cu participarea a peste 450 de studenți, profesori și cercetători din cadrul Universității de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara.

Printre subiectele abordate s-au numărat implementarea Strategiei Naționale de Vaccinare împotriva COVID-19 în România, importanța integrării profesioniștilor în sănătate în efortul comun de vaccinare împotriva COVID-19, comunicarea medic-pacient în contextul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, aspecte științifice legate de vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit comunicatului de presă, sesiunea de informare de tip webinar din 16 decembrie reprezintă una dintre acțiunile de comunicare incluse în strategia de vaccinare împotriva COVID-19 al cărei public-țintă îl constituie reprezentanții corpului medical (reprezentanți ai asociațiilor profesionale de medici și ai asociațiilor de pacienți, reprezentanți ai rezidenților și ai studenților la medicină, dar și de la nivelul Universităților de Medicină și Farmacie din România).

În perioada 16-19 decembrie 2020, astfel de webinarii vor fi organizate zilnic, au precizat reprezentanții CNCAV.

Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Articolul precedentCOVID-19: Când ar putea autoriza UE vaccinul Pfizer/BioNTech
Articolul următorCol. dr. Valeriu Gheorghiță, despre începerea vaccinării antiCOVID-19 în România