Primul vaccin anti-COVID-19 produs de Vietnam va fi disponibil până la sfârşitul lui 2021

0
172

Nanocovax, primul vaccin anti-COVID-19 dezvoltat de Vietnam, este aşteptat să fie gata pentru utilizarea pe plan intern până în al patrulea sfert al lui 2021, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară din sud-estul Asiei, potrivit dpa.

„Oprirea pandemiei depinde în mare măsură de dezvoltarea vaccinurilor”, a precizat Ministerul amintit într-o declaraţie.

În total, patru companii vietnameze lucrează pentru a produce vaccinuri, însă în cazul Nanocovax procesul de dezvoltare este într-o fază semnificativ mai avansată.

Vietnamul a primit primele sale vaccinuri anti-COVID-19 la sfârşitul lunii februarie, când 117.600 de doze din vaccinul produs de AstraZeneca, aprobat pentru utilizare în ţară la începutul lunii ianuarie, au ajuns pe aeroportul Tan Son Nhat din oraşul Ho Şi Min.

Vietnamul a început să ofere vaccinări anti-COVID-19 în luna martie, prioritatea fiind acordată lucrătorilor din sistemul medical, aflaţi în prima linie, şi cetăţenilor vulnerabili.

Autorităţile au declarat că se aşteaptă să primească cel puţin 60 milioane de doze de vaccin în 2021, dintre care 30 de milioane vor fi furnizate prin mecanismul COVAX. Alte 1,3 milioane de doze de vaccin AstraZeneca sunt aşteptate în aprilie prin această schemă.

Pe 26 februarie, Ministerul Sănătăţii din Vietnam a aprobat pentru utilizare de urgenţă vaccinul rusesc Sputnik V. Responsabilii din domeniul sanitar au aprobat, de asemenea, vaccinul produs de Moderna.

În august 2020, Vietnamul s-a înregistrat pentru a cumpăra între 50 şi 150 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 fabricat în Rusia, însă rămâne neclar exact câte doze intenţionează să cumpere ţara.

Până în prezent, Vietnamul a înregistrat oficial 2.560 de cazuri de COVID-19 şi 35 de decese provocate de această boală.

Articolul precedentBrazilia: Un nou record, de aproape 3000 decese zilnice, cauzate de COVID-19
Articolul următorMAE: Noi condiții de intrare în Elveția și Liechtenstein: test PCR negativ și carantină zece zile