Primul program de preventie pentru boala cronica de rinichi a fost lansat in premiera in tara noastra, de catre Societatea de Nefrologie din Romania, in data de 07 martie 2012, cu ocazia unei conferinte de presa dedicate Zilei Mondiale a Rinichiului. Declaratia a fost facuta pentru Sanatatea TV, de prof. univ. dr. Eugen Mota, presedintele Societatii de Nefrologie din Romania, care a subliniat importanta lansarii programului de preventie pentru boala cronica de rinichi.

Boala cronica de rinchi este o afectiune cu o dezvoltare graduala, care poate evolua asimptomatic foarte mult timp, dand primele semne abia dupa 20 de ani de la instalarea bolii in rinichi. Pentru a evita boala cronica de rinichi oamenii trebuie sa devina constienti de pericolul pe care aceasta il implica si din acest motiv implementarea programului de preventie in aceasta patologie era mai mult decat necesara.

Partener institutional al evenimentului dedicat Zilei Mondiale a Rinichiului: Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”

Partener: Fresenius Medical Care

Management eveniment: Sanatatea Press Group