Primul flacon de vaccin anti-COVID utilizat în SUA, expus la Muzeul Național de Istorie Americană

0
269

Sursa foto: americanhistory.si.edu

Primul flacon de vaccin împotriva noului coronavirus utilizat în Statele Unite, pe 14 decembrie 2020, va fi expus la Muzeul Naţional de Istorie Americană din Washington, în cadrul colecţiei sale de obiecte asociate pandemiei de coronavirus.

Fiola de vaccin anti-COVID-19 Pfizer/ BioNTech, administrată primei persoane din SUA care a fost imunizată împotriva SARS-CoV-2, infirmiera Sandra Lindsay, a fost donată muzeului de Spitalul Northwell din New York.

Fiola este însoţită și de seringa aferentă, adeverinţa de vaccinare a infirmierei şi uniforma profesională pe care aceasta a purtat-o în ziua imunizării, după cum au precizat reprezentanţii muzeului într-un comunicat publicat pe site-ul său.

”Aceste obiecte, devenite de acum istorice, documentează nu doar progresele ştiinţifice remarcabile, ci reprezintă şi o speranţă pentru milioanele de persoane afectate de crizele în cascadă generate de pandemie”, a declarat Anthea Hartig, directoarea muzeului.

Muzeul Naţional de Istorie Americană din Washington doreşte să documenteze pandemia de COVID-19 atât prin prisma evenimentelor ştiinţifice şi politice care au marcat-o, cât şi a reacţiilor pe care ea le-a generat în universul muncii şi al culturii.

Potrivit Universităţii Johns Hopkins, dintre toate ţările lumii, Statele Unite prezintă cel mai negru bilanţ în cifre absolute, cu peste 528.000 de morţi şi peste 29 de milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

 

Articolul precedent11 martie 2021: Un an de când OMS a declarat pandemia de COVID-19
Articolul următorINSP: Orice solicitare de blocare a programărilor la vaccinarea antiCOVID este făcută de către DSPJ