Primul caz de infectare cu noul coronavirus la Vatican

0
248

Vaticanul a anunţat primul caz de infectare cu noul coronavirus din Cetatea Sfântă. Purtătorul de cuvânt Matteo Bruni a declarat că acest caz a fost descoperit joi, într-un mic cabinet medical aflat în Cetatea Sfântă.  Funcţionarea clinicilor care acordă servicii medico-sanitare ambulatorii a fost suspendată, pentru efectuarea operaţiunilor de dezinfectare. Bruni a adăugat că serviciile de urgenţă îşi vor desfăşura în continuare activitatea, adăugând că Vaticanul a informat autorităţile sanitare italiene.

Centrul medical unde a fost depistat cazul de Covid-19 este frecventat de către cetățenii Statului Vatican, salariații diferitelor servicii, inclusiv preoții și familiile lor.

Pe teritoriul Italiei, unde se găsește și Vaticanul, autoritățile medicale fac teste concentrice în jurul fiecărui bolnav. Din cele peste 32.000 de teste făcute în ultimele două săptămâni în Italia, aproape 4000 au fost pozitive. 148 de oameni au murit din cauza Covid-19. Italia este a doua cea mai afectată țară din lume, în ceea ce privește numărul de morți și a treia în ceea ce privește infectările.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus, în luna decembrie, în oraşul Wuhan din centrul Chinei, aproape 100.000 de persoane au fost infectate la nivel mondial, iar peste 3.000 au murit, majoritatea în China.

Articolul precedentStarea de sănătate a celor internaţi cu coronavirus la Timişoara este bună
Articolul următorA fost confirmat cel de-al optulea caz de infectare cu noul coronavirus din România