Primul Abecedar de Obezitate a fost lansat

0
29

Primul „Abecedar de Obezitate” a fost lansat in data de 7 martie 2014, in Aula Academiei Romane. Cartea „Abecedar de Obezitate”, realizata de prof. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane, in colaborare cu sef lucr dr. Cristina Nita si dr. Anca Craciun, este bazata pe informatii stiintifice si scrisa intr-o maniera accesibila si atractiva pentru persoanele interesate.

De altfel, „Abecedar de Obezitate” este un ghid care vine in ajutorul persoanelor supraponderale si a celor care sufera de obezitate, punandu-le la dispozitie informatii utile in lupta impotriva kilogramelor in plus.

„Cartea Abecedar de Obezitate este o metoda de invatare si de aplicare a celor invatate. Nu cautati in ea retete de bucatarie, regimuri magice sau „pastile” de slabit. Nu veti gasi! Veti intalni in schimb sfaturi competente de incurajare in modificarea stilului de viata si de colaborare cu medicul specialist in acest sens”, a declarat prof. dr. Nicolae Hancu, membru de onoare al Academiei Romane.

Ad in title

Editata sub egida Academiei Romane, cartea cuprinde 10 lectii esentiale despre ce inseamna obezitatea, cat de periculoasa este aceasta afectiune, dar si cum poate fi ea invinsa. De asemenea, cititorul este invatat ce este greutatea sanatoasa si cum poate ajunge la ea, ce presupune scaderea in greutate si cat de important este sa-ti mentii noua greutate, dar si despre viata anti-obezitate si cum trebuie sa se fereasca de eventualele capcane ce pot aparea in lupta cu excesul ponderal.

„Asa cum ii spune si titlul, aceasta carte este ABC-ul obezitatii. Cititorul are in fata o carte excelenta, un manual la indemana oricui, alcatuit de experti in domeniu, cu multa stiinta, experienta personala si indeosebi pretuire pentru om si pentru viata sanatoasa”, a precizat acad. Maya Simionescu in prefata lucrarii.

Altfel spus, cititorii cartii „Abecedar de Obezitate” vor gasi in cele 257 de pagini informatii si sfaturi despre aportul caloric, substantele nutritive, controlul kilogramelor, complicatiile obezitatii, necesitatea examenului medical periodic si multe altele.

Sub deviza „Abecedarul de Obezitate te ajuta sa te ajuti!”, cartea propune cititorilor sa afle cat mai multe despre obezitate si tratamentul ei, sa se implice direct in propria nutritie si sa devina propriii lor monitori ai stilului de viata sanatos.

Articolul precedentProf. dr. Nicolae Hancu va lansa in data de 7 martie 2014 primul Abecedar de Obezitate
Articolul următorCadrele medicale, fata in fata cu pacientii hipertensivi la C.O.M.B.A.T. 2 Asist. de la Craiova