Primarul Capitalei intenționează să extindă testarea pentru COVID-19 în București

0
239

Primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan, a anunţat că intenţionează să asigure resurse umană şi logistică pentru Direcţia de Sănătate Publică (DSP), precum şi o extindere a testării pentru COVID-19 la nivelul Capitalei, subliniind însă că aceasta nu va fi una „pompieristică” de tipul „cine vrea sună şi îl testăm”.

El a subliniat că testele trebuie realizate în primul rând la nivelul cadrelor medicale şi al categoriilor în care există un risc mai mare de răspândire a infecţiei.

„Una dintre problemele pe coronavirus este că nu a existat o colaborare între Primăria Capitalei şi Direcţia de Sănătate Publică. Primăria Capitalei are resurse foarte multe, are o reţea de medici şcolari, de exemplu, are foarte mulţi funcţionari la ASSMB. DSP este într-o lipsă de resurse, şi de spaţiu, şi de oameni, care pur şi simplu să răspundă la telefoane, să facă tot ce ţine de interacţiunea cu bucureştenii. Unul dintre primele lucruri pe care o să îl fac este să asigurăm DSP-ului toţi oamenii de care au nevoie şi inclusiv o locaţie în care să-şi poată desfăşura corect activitatea”, a declarat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de pres.

Totodată, primarul general ales şi-a anunţat intenţia de a extinde testarea pentru coronavirus la nivelul Capitalei, în conformitate cu indicaţiile specialiştilor.

„Este nevoie de o extindere a testării la nivelul Municipiului Bucureşti, iar Primăria Capitalei are resurse, numai că nu trebuie să facem o testare pompieristică, cum s-a încercat să se facă şi la care bucureştenii nici nu au răspuns ‘cine vrea sună şi îl testăm’. Trebuie să facem o testare exact pe acele categorii vulnerabile care sunt medicii, asistenţii sociali, funcţionarii care sunt în contact cu publicul, şoferii, vatmanii. Există o experienţă ştiinţifică la nivel mondial pe tot ce înseamnă lupta cu această pandemie. Există specialişti. Primăria are resurse şi vom merge cu testarea exact acolo unde specialiştii ne spun”, a precizat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

 

Articolul precedentGCS: Un nou record de îmbolnăviri cu noul coronavirus, de 4.902 cazuri zilnice
Articolul următorAsociația „Dăruieşte Viaţă”: Fonduri europene pentru ONG-uri, pentru construcția de unități modulare