Primarul Capitalei a anunțat că spitalul modular COVID-19 din Pipera va fi deschis de vineri

0
198

Spitalul modular COVID-19 din Pipera, secţie externă a Spitalului Victor Babeş, va fi deschis începând de vineri, a anunțat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

„Am găsit cadre medicale care să îi trateze pe pacienţii cu coronavirus şi de vineri deschidem spitalul modular COVID din Pipera, care va funcţiona ca secţie externă a Spitalului Victor Babeş. Avem 400 de locuri pentru pacienţi şi o zonă foarte generoasă pentru cadrele medicale”, a declarat Gabriela Firea, la un post de televiziune.

Ea a menţionat că Primăria Capitalei a făcut demersurile necesare pentru asigurarea personalului medical, deşi a solicitat şi sprijinul Ministerului Sănătăţii în acest sens.

„Am respectat tot ceea ni s-a solicitat, ca dotări. Spitalul modular din Pipera are standarde civilizate şi îi poate primi pe pacienţii cu forme uşoare care se internează iniţial la spitalul Victor Babeş. Sunt condiţii de tratament şi de cazare foarte bune. Sunt saloane cu maximum două paturi, baie proprie, toalete, boiler, televizoare, wi-fi; contract cu o firmă de catering – deci o alimentaţie corespunzătoare. Dar vreau să vă spun un lucru – şi este realmente strigător la cer. Noi am comunicat Ministerului Sănătăţii că facem toate aceste eforturi, deşi bugetul nostru a fost masacrat realmente – şi este posibil să avem în curând conturile pur şi simplu blocate de către omul de afaceri Costică Costanda, pentru decizii de acum 16-17 ani – dar măcar să facă minimul de gest să ne sprijine cu cadre medicale. Nici până în ziua de azi…”, a spus Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

Articolul precedentInstitutul Naţional pentru Sănătate din SUA demarează testele clinice pentru un medicament pentru COVID
Articolul următorJohnson & Johnson va primi 1 miliard de dolari pentru 100 de milioane de doze ale unui posibil vaccin COVID