Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că achiziționează încă cinci aparate de testare PCR și șapte extractoare, iar capacitatea de testare a bucureștenilor crește de la 800 de teste pe zi la 1.600 de teste zilnice.

“ Consilierii au aprobat, în ședința de consiliu, proiectul „Testarea Continuă”. După cum bine știți, încă din luna martie a acestui an, am cumpărat cinci aparate Real Time PCR și extractoare, pentru spitalele Dr. Victor Gomoiu, Dr. Victor Babeș, Spitalul Sfânta Maria și Institutul de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș (…)achizitionam incă cinci Aparate Real Time Multiplex PCR și 7 Sisteme Extracție Automate Acizi Nucleici, pentru spitalele Colentina, Spitalul „Carol Davila”, Spitalul Dr. Victor Babeș, Coltea si Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor ” , a anunțat primarul.

Astfel, cu aparatele nou achiziționate, capacitatea de testare va crește de la 800 de teste pe zi la 1.600 de teste.

Potrivit primarului Gabriela Firea, bugetului proiectului „Testarea continuă”, asigurat de ASSMB, este de aproximativ 550.000 de euro.

Edilul Bucureștiului a spus că în acest moment, Primăria Capitalei, prin ASSMB, derulează patru proiecte de testare care vin în sprijinul bucureștenilor: „Testăm pentru București”, „Testăm pentru a salva economia și locurile de muncă”, programul „Pentru cei care nu stau acasă” și „Vacanța 2020”, partea a-II-a a proiectului „Testăm pentru București”.