Prima reacție a grupului farmaceutic AstraZeneca, în contextul scandalului reacțiilor adverse

0
71

Grupul farmaceutic britanico-suedez AstraZeneca – Oxford a oferit, vineri, o primă reacție oficială după suspendarea utilizării vaccinului anti-COVID-19, ca măsură de precauţie, în mai multe state membre UE, relatează AFP.

Reprezentanții AstraZeneca dau asigurări că ”nu există nicio probă a unui risc agravat” de formare a unor cheaguri de sânge antrenat de vaccinul împotriva COVID-19.

”În realitate, datele cu privire la acest tip (de problemă medicală) sunt mult mai slabe la cei care sunt vaccinaţi, în comparaţie cu aşteptările în rândul populaţiei în ansamblul său”, subliniază grupul într-un comunicat.

OMS consideră că nu există motive de a nu utiliza vaccinul anti-COVD-19 de la AstraZeneca

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat, vineri, că ”nu există vreun motiv pentru a nu utiliza” vaccinul anti-COVD-19 de la AstraZeneca, după ce mai multe state europene au anunţat, din motive de precauţie, că au suspendat administrarea sa, informează AFP.

”Da, ar trebui să continuăm să utilizăm vaccinul de la AstraZeneca”, ”nu există vreun motiv de a nu-l utiliza”, a declarat Margaret Harris, purtătoare de cuvânt a OMS, într-un briefing de presă la sediul din Geneva al organizaţiei.

Articolul precedentCNCAV: Din 15 martie, devin disponibile listele de aşteptare pentru programarea la vaccinare anti-COVID-19
Articolul următorVaccinul împotriva COVID-19 de la Johnson & Johnson, omologat de OMS