Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Județean Timișoara, de la un pacient în moarte cerebrală

0
444

Prima prelevare de organe din acest an la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Timişoara este programată vineri după amiaza, de la un pacient donator aflat în moarte cerebrală, care a fost internat în urmă cu două săptămâni, în stop cardiorespirator.

Potrivit managerului unității medicale, pacientul avea 37 de ani şi a sosit în stare foarte gravă, fiind declarată moartea clinică.

Rinichii şi ficatul prelevate de la pacientul donator vor fi transplantate unor bolnavi din Cluj şi Bucureşti.

„De la internare, medicii au fost rezervaţi în privinţa prognosticului. A fost admis pentru internare cu diagnostic de stop cardiorespirator prin infarct miocardic stentat în 14 iulie. Starea de sănătate i s-a agravat, iar joi a intrat în moarte cerebrală. Întreaga sa familie a consimţit ca organele sănătoase, ficat şi rinichi, să fie donate celor care au nevoie”, a declarat dr. Georgiana Bobouţanu, coordonator transplant.

Prelevarea organelor va avea loc în blocul operator II al Spitalului Judeţean Timişoara, coordonat de dr. Andreea Raţă, membru al echipei de transplant, care este formată din şapte medici ai spitalului timişorean şi medici sosiţi în această dimineaţă de la Bucureşti şi Cluj, care vor prelua organele prelevate.

Articolul precedentMS: 8.831 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 și 28 decese, în ultimele 24 de ore. 266 de pacienți, la ATI
Articolul următorVariola maimuței: Un nou caz confirmat în România, la un bărbat de 51 de ani