Prima editie a Cursului Bolile cardiometabolice, ucigasii silentiosi ai omenirii a adunat peste 100 de participanti

0
22

Prima editie a Cursului „Bolile cardiometabolice, ucigasii silentiosi ai omenirii”, desfasurat la Craiova, a adunat peste 100 de participanti, medici din domeniul diabetologiei, dar si din domenii conexe acestei specialitati.

Cursul „Bolile cardiometabolice, ucigasii silentiosi ai omenirii” a fost sustinut de unii dintre cei mai reputati specialisti ai diabetologiei romanesti, precum si ai altor domenii medicale, conferind manifestarii stiintifice un caracter pluridisciplinar. Cele noua ore de prezentari si discutii s-au dovedit a fi un real succes.

„Au participat la acest curs peste 100 de persoane, scopul principal fiind acela de a lupta impreuna impotriva unei patologii extrem de periculoase. Au participat diabetologi, cardiologi, nefrologi, oftalmologi, chirurgi vasculari, medici de familie si medici din alte specialitati, toti interesati de a lupta impotriva bolilor metabolice si, in special, impotriva diabetului zaharat. Fiecare isi are rolul lui extrem de important. Nu ne putem substitui unul altuia. Medicul de familie e important in a depista precoce diabetul, in a face screening mai ales la persoanele cu risc crescut, dar si in a preveni aceasta patologie, pentru ca ei sunt aceia care isi cunosc fiecare pacient, cunosc stilul de viata al fiecarui pacient. Sunt extrem de incantata de participare si sunt onorata de prezenta unor speakeri la cel mai inalt nivel. Au fost principalii profesori din specialitatea de diabet si nu numai. in cadrul Cursului nu au fost doar date clinice. Au fost si o serie de date fiziopatologice, etiopatogenice, care sunt mai greu de digerat, dar a fost o reusita. Eu sunt foarte multumita si apreciez nivelul stiintific ca fiind foarte inalt”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si director al Cursului.

Ad in title

Prima editie a Cursului „Bolile cardiometabolice – ucigasii silentiosi ai omenirii” a avut loc in data de 8 decembrie 2012, la Craiova.

Organizatori stiintifici: Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Universitatea de Medicina si Farmacie Craiova

Parteneri principali: Berlin Chemie Menarini, Roche

Parteneri: Abbot, Sanofi

Parteneri media strategici: www.sanatateatv.ro, www.comunicatemedicale.ro

Management eveniment: Sanatatea Press Group

Articolul precedentSpitalele CFR din tara vor trece in subordinea Ministerului Sanatatii
Articolul următorMS va ajuta la rezolvarea cazului copiilor abandonati in sectia de pediatrie a Spitalului Judetean de Urgenta Buzau