Prevenirea diabetului

0
384

Prof. Dr. Constantin Ionescu – Tirgoviste, Directorul Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „Niculae Paulescu”Prof. Dr. Constantin Ionescu – Tirgoviste, Directorul Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „Niculae Paulescu” ne vorbeste despre principalele modalitati de prevenire a diabetului.
Diabetul debuteaza insidios, cu simptome minore, de obicei atribuite altor afectiuni. in cazul celor mai multi bolnavi de diabet, diagnosticul este stabilit tardiv, atunci cand apar si alte alte complicatii cronice precum cele cardio-vasculare, renale sau oculare.
Principala modalitate de prevenire a diabetului zaharat este adoptarea unui stil de vaita sanatos care sa includa o alimentatie naturala si sport.
Potrivit prof. dr. Constantin Ionescu-Tirgoviste, factorii responsabili pentru aparitia diabetului sunt ereditatea, obezitatea, hipertensiunea, concentratia mare de lipide in sange si sedentarismul. Controlul periodic al glicemiei ar putea, de asemenea, sa reduca posibilitatea imbolnavirii de diabet.

Articolul precedentMedicamente mai ieftine pentru pensionarii cu venituri mici!
Articolul următorTratamentul modern pentru cancer, inaccesibil in unele tari europene!