Palatele Cotroceni și Victoria vor fi iluminate în roz, joi seara, pentru a marca Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân.

„Pe 1 octombrie, la nivel mondial, este marcată Ziua Internaţională a luptei împotriva cancerului de sân. Administraţia Prezidenţială se alătură şi în acest an campaniei de conştientizare a importanţei prevenţiei şi depistării precoce a cancerului la femei. Cu această ocazie, în semn de solidaritate şi empatie cu pacientele cu cancer de sân, Palatul Cotroceni va fi iluminat în roz, culoarea-simbol a acestui eveniment, astăzi, începând cu ora 20.00”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

„Guvernul României are în derulare un Program național screening pentru cancerul de sân, finanțat din fonduri europene, dar foarte importante sunt și programele derulate în paralel de organizațiile neguvernamentale, asociații și fundații care sprijină femeile din România și care duc campanii de informare și de depistare a cancerului la sân. Începând cu anul 2014, România s-a alăturat țărilor care desfășoară, în data de 1 octombrie, acțiuni ce au ca scop creşterea gradului de conştientizare a ceea ce se poate face pentru a preveni cancerul de sân”, precizează un comunicat de presă al Guvernului.