Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, s-a vaccinat anti-COVID cu a treia doză

0
118

Președintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), colonel dr. Valeriu Gheorghiță, a primit, joi, a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” din București. „Fiecare persoană care se vaccinează va lăsa un pat liber în spital”, a transmis președintele CNCAV.

Gheorghiță a făcut încă un apel la imunizare anti-COVID și a subliniat că este singura cale de a depăși valul patru al pandemiei, care este atât de virulent din cauza variantei Delta și duce la mii de îmbolnăviri zilnic.

„Putem crește cât vrem numărul de paturi al ATI, să extindem capacitatea de internare, lupta nu va fi așa câștigată”, a avertizat Gheorghiță.

„Fără respectarea măsurilor de prevenție, a regulilor – igienă, mască, distanțarea fizică și vaccinare nu putem câștiga această lupta. Dacă ne uităm la raportările zilnice – poate sunt persoane pe care azi nu le cunoaștem, dar mâine pot fi cei dragi nouă, rude, prieteni. Fiecare persoană care azi se vaccinează va da posibilitatea altor bolnavi cu alte boli să poată fi internați în spitale, va lăsa un pat liber pentru ei. Dragi români va rog să aveți încredere în noi, în medici, indiferent de situația pe care o avem azi în România”, a transmis președintele CNCAV.

Articolul precedentMedic șef ATI: Cel mai necruțător val din toată pandemia. Pacienții ajung la spital în stare critică
Articolul următorGheorghiță: Spitalele sunt asaltate, sunt copleşite în momentul de faţă de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19