Președintele României: Discutăm de măsuri de relaxare după 15 mai, acum e prea devreme

0
50

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă, la Palatul Cotroceni, după încheierea ședinței de „evaluare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19”.

„A apărut o idee care a dus la multa neliniște. Cineva propunea într-un plan o măsură aberantă – ca persoanele peste 65 de ani să fie carantinate. Așa ceva nu se va întampla, este inacceptabil! Noi trăim într-o societate liberă, care se protejează în cazul epidemiei, dar nu venim cu astfel de măsuri totalitare. Astfel de planuri prost gândite și prezentate nu fac decât să inducă panica în populație. Toata lumea trebuie să fie responsabilă, inclusiv oamenii care sunt considerați experți. Stați liniștiți! Nu vine nimeni să vă ia de acasă!”, a spus președintele.

„E important să știm că dupa 15 mai vom începe să implementăm măsuri de relaxare. Ele vor fi graduale. La început vor fi posibile iarăși activități care prezintă un risc mic de contaminare. E nevoie de o evaluare a medicilor, a specialiștilor, dar și de o evaluare economică. Relaxare înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia, iar responsabilitatea revine mai mult fiecăruia. Fiecare trebuie sa aiba grija de el și de cei apropiați. E prea devreme acum sa discutăm despre relaxare. Discutăm după 15 mai. Dacă respectăm măsurile, sigur asta va duce la o îmbunătățire a traiului fiecăruia. Măsurile vor fi luate de guvernanți împreună cu mine, vi le vom comunica”, a mai spus Klaus Iohannis.

Ad in title

La ședința convocată de Președintele României au fost invitați premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, Marcel Vela, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Virgil Popescu, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, precum și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Articolul precedentStudiu al imunității colective, în Cehia: Sunt testate 27.000 de persoane asimptomatice
Articolul următorCE a lansat o platformă privind COVID-19 ce permite colectarea și schimbul datelor de cercetare