VIDEO Klaus Iohannis, despre incendiul de la ”Matei Balş”: Sunt probleme structurale în spitale.

0
1490

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că este nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate, după ce cinci persoane au decedat, în urma unui incendiu izbucnit la Institutul ”Matei Balş” din Capitală.

”O zi foarte tristă azi, cu tragedia de aici. Îmi pare foarte rău, transmit condoleanțe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane, le doresc însănătoșire grabnică, ei au fost transferați la alte unități medicale, unde să fie tratați corespunzător”, a declarat președintele.

”Am discutat permanent cu cei care au condus intervenția. Am primit toate datele certe despre intervenție. A fost o intervenție foarte complicată cu foarte multe forțe implicate. S-a reacționat extrem de rapid, au stins focul repede, au mutat pacienții, dar pentru câțiva a fost prea târziu”, a completat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: E nevoie de o reformă profundă în sistemul de sănătate.

”Situația se repetă cumva. Am avut și tragedia de la Piatra Neamț. Au fost incendii mai mici la alte spitale. Motivele sunt diverse și sunt anchetate. Anchetele vor scoate la lumină ce s-a întâmplat. Vinovații vor fi pedepsiți. Avem de-a face cu probleme structurale în spitalele din România. Am cerut ministrului Sănătății și azi, din nou, să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă”, a explicat președintele.

”E nevoie de o reformă profundă în sistemul de săntate. Astfe de lucruri nu trebuie să se repete”, a precizat Klaus Iohannis.

Președintele și-a manifestat, din nou, recunoștința față de cadrele medicale.

”Medicii rămân eroii mei, la fel asistentele și întregul personal. Ei au depus eforturi supraomenești și au lucrat până la epuizare. De un an lucrează în condiții de stres extrem, cu personal puțin. Și cu această ocazie îmi exprim admirația pentru tot personalul medical și din spitalele COVID, și din centrele de vaccinare, și din toate unitățile medicale din România. Tot ce merită ei sunt laude și încurajări”, a precizat președintele Klaus Iohannis.

Știre inițială: Președintele Klaus Iohannis a ajuns la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, acolo unde, vineri dimineață, a izbucnit un incendiu și a fost declanșat palnul roșu de intervenție.

Cinci persoane au decedat și au fost afectate patru saloane. Din informaţiile primite de către Ministerul Sănătăţii de la echipele de intervenţie, au fost transferaţi către alte unităţi sanitare un număr de 53 din cei 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul 5. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Două linii telefonice vor fi operaţionalizate pentru aparţinătorii pacienţilor transferaţi. Cele două numere disponibile pentru aparţinători sunt: 021.2069398 şi 021.2648515.

Articolul precedent2.737 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2, în ultimele 24 de ore
Articolul următorCE: A fost extins programul de monitorizare a platformelor, cu accent pe vaccinuri