Președintele CNCAV: 92% dintre decesele asociate COVID-19 s-au înregistrat în rândul persoanelor nevaccinate

0
41

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV) împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a subliniat, marți, importanța respectării măsurilor de prevenţie şi a vaccinării anti-COVID, precizând că 80% dintre infectări şi 92% dintre decese s-au înregistrat în rândul persoanelor nevaccinate.

„Mesajul rămâne unul foarte clar – respectarea măsurilor de prevenţie: masca, evitarea zonelor supraaglomerate, igiena şi vaccinarea reduc riscul de infecţie şi riscul de a face o formă gravă, de a ajunge la spital şi de a muri din cauza maladiei COVID-19. Din păcate, vedem că un număr din ce în ce mai mare de persoane ajung la terapie intensivă, într-un timp relativ scurt, ceea ce reprezintă un fenomen absolut îngrijorător. Dacă ne uităm la cazurile diagnosticate de infecţie cu SARS-CoV-2, peste 80% sunt cazuri la persoane nevaccinate şi, de asemenea, peste 92% dintre decese sunt la persoane nevaccinate”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentMarea Britanie: A treia doză de vaccin anti-COVID-19, pentru persoanele de peste 50 de ani
Articolul următorGheorghiță: Transmiterea variantei Delta e similară cu cea a bolilor copilariei, precum pojar, vărsat de vânt