Președintele CNAS, despre concursul pentru posturile de directori ai Caselor de Asigurări de Sănătate

0
236

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori ai Caselor de Asigurări de Sănătate va fi organizat „în litera şi spiritul legii”, pe criterii „absolut obiective şi transparente”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe.

„Va fi un concurs organizat în litera şi spiritul legii, pe criterii absolut obiective şi transparente”, a precizat președintele CNAS.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă, într-un comunicat de presă, că în data de 6 mai va fi organizată proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor de director general la CaselE Județene de Asigurări de Sănătate şi CASAOPSNAJ.

Potrivit preşedintelui CNAS, în situaţia în care nu se va prezenta nimeni pentru unele posturi sau vor fi cazuri în care candidaţii nu au promovat concursul, se vor scoate acele posturi din nou la concurs în cel mai scurt timp.

În opinia preşedinteluiCNAS, este nevoie de un management performant la nivelul tuturor celor 43 de case de asigurări de sănătate.

„Este nevoie de un management performant la nivelul tuturor celor 43 de Case de Asigurări de Sănătate. CNAS nu are niciun contract cu niciun furnizor de servicii medicale. Toate contractele cu furnizori de servicii medicale – fie medici de familie, fie spitale, fie ambulatorii, fie orice altceva – se încheie între casele de asigurări de sănătate şi furnizori. Astfel încât este foarte important să se înţeleagă că la nivelul Caselor de Asigurări de Sănătate sunt gestionate de facto resursele – fondul. Astfel încât avem nevoie de un management performant la acest nivel pentru a ne asigura că fondul este utilizat eficient”, a subliniat preşedintele CNAS.

Articolul precedentSanitas: Criza sanitară a accentuat toate fragilitățile sistemului de securitate și sănătate în muncă
Articolul următorLista spitalelor din București care vor vor asigura asistenţa medicală de urgenţă, de Sărbătorile Pascale