Premiul Special Romanian Healthcare Awards, acordat echipei medicală a Centrului de Boli Cardiovasculare al SUUMC Carol Davila

0
462
Foto: Daniel Iancu și Daniela Gheorghe, Facebook SUUMC Carol Davila

Echipa medicală a Centrului de Boli Cardiovasculare al Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) a fost recompensată cu Premiul special al “Romanian Healthcare Awards 2020”.

Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al SUUMC a fost prima unitate monospecialitate (bolile cardiovasculare) din România, fondată sub conducerea domnului Academician Profesor universitar dr. Vasile Cândea. Principiul său vizionar de terapie integrată a problematicii bolilor cardiovasculare a devenit recomandare în practica medicală fiind impus de ghidurile de bună practică ale Societaţii Europene de Cardiologie începand cu anul 2010, când s-a impus necesitatea abordării patologiei cardiovasculare de către o echipă complexă, aşa numita “heart team”, se arată într-o postare publicată pe pagina de Facebook a unității medicale, semnată de General maior medic Conferențiar universitar dr. Florentina Ioniță-Radu, Comandantul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

„Acesta abordare colectivă de tip HEART TEAM în managementul pacienților cu afecțiuni cardiovasculare, la nivelul instituţiei noastre este o abordare inovativă prin soluţiile existente în prezent, dar cu o tradiţie îndelungată, ce îi dă funcţionalitatea. Ea a generat beneficii atât la nivelul spitalului, cât mai ales, la nivelul pacientului.

Pe baza criteriilor de performață înregistrate, Centrul a beneficat de suportul managementului SUUMC pentru amenajarea și reparația cladirilor în care ne desfășurăm activitatea, dotarea cu aparatură de ultimă generație (angiografe, aparate de investigație imagistică de înaltă performanță, aparate de electrofizologie, truse de operație, aparate de ventilație mecanică ecografe cu module de investigare cardiacă și periferică etc.), cursuri de perfecționare a colectivelor medicale implicate în tratarea patologiei cardiovasculare și nu numai, așa cum am prezentat mai sus. La rândul său Centrul a contribuit semnificativ la bugetul spitalui, activitatea sa fiind dintre cele cu cea mai buna eficienţă economică”, mai precizează sursa citată.

Romanian Healthcare Awards 2020 este prima și cea mai amplă competiție cu juriu international, dedicată medicilor, echipelor medicale și spitalelor din România, eveniment de recunoaștere a inovației și a excelenței din domeniul sănătății, care își propune să identifice și să aprecieze exemplele de bună practică din sistemul medical românesc, reușitele individuale și de echipă.

Articolul precedentStatele Unite ale Americii au depășit 7 milioane de cazuri de COVID-19
Articolul următorMai puține cazuri noi de COVID-19 în Germania, fără să fie raportate toate cazurile