Premierul României, la întâlnirea cu sindicaliștii Sanitas: „Dialogul permanent este soluția pentru ca problemele să fie corectate cât mai devreme”

0
378
Facebook/ Federația Sanitas din România
Liderii sindicali au comunicat rezultatele discuțiilor din data de 17 ianuarie cu factorii de decizie asupra nemulțumirilor din Sănătate:
„Prim-ministrul Marcel Ciolacu și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, au răspuns în data de 17 ianuarie a.c. invitației de a participa la Consiliul Național al Federației Sanitas, prilej cu care conducerea Federației și liderii județeni Sanitas au prezentat argumentele care susțin revendicările personalului din sistemul de sănătate și cel de asistență socială.
În urma acestei discuții, s-a decis crearea unei echipe de lucru din care să facă parte reprezentanți ai Federației Sanitas și experți din Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății, cu scopul de a analiza în detaliu problemele specifice fiecărui sector și fiecărei categorii profesionale din domeniul sănătății și din cel al asistenței sociale” – se menționează într-o informare recentă a Federației Sanitas din România.
”Vrem să menținem un dialog onest și aplicat pentru fiecare problemă semnalată, pentru a asigura resursele de personal și finanțare de care sănătatea are nevoie, dar pentru a fi eficiente, măsurile trebuie să fie etapizate în funcție de urgență și de resursele pe care le avem la dispoziție.
Sistemul medical și sanitar din România trebuie să ajungă la parametrii optimi și să răspundă nevoilor și așteptărilor românilor.
Din păcate, deficiențele acumulate în ani de zile nu pot fi corectate dintr-o dată. Cu un plan precum PNRR, cu acces la finanțări de la Banca Europeană de Investiții, România are o șansa unică de a redresa inclusiv sistemul medical, dar și de a-l pune pe un traseu normal care să nu mai poată fi deraiat. Dialogul permanent este soluția pentru ca problemele să fie corectate cât mai devreme”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Sanitas apreciază „deschiderea premierului Marcel Ciolacu către dialog și găsirea soluțiilor adecvate”

Reprezentanții Sanitas care au participat la întâlnirea amintită „apreciază deschiderea premierului Marcel Ciolacu către dialog și pentru găsirea soluțiilor adecvate și au acceptat propunerea de a se așeza la masa discuțiilor și negocierilor cu factorii de decizie cu scopul clar de a identifica surse de finanțare pentru solicitarea de creșteri salariale pentru toți angajații din cele două sisteme și pentru a găsi forme sustenabile de eliminare a inechităților generate de Legea 153/2017”– mai menționează Consiliul Național al Federației Sanitas din România.
„Până la materializarea promisiunilor pe care Prim-ministrul și Ministrul Sănătății le-au făcut astăzi în fața reprezentanților SANITAS din toată țara, noi ne continuăm calendarul de acțiuni care are ca finalitate declanșarea grevei generale în cele două sisteme pe care le reprezentăm.
Suntem deschiși și disponibili la negocieri și discuții și ne dorim să putem să dezamorsăm starea uriașă de tensiune din rândul membrilor noștri și al tuturor angajaților din Sănătate și Asistență Socială, prin soluționarea cât mai repede și
cât mai aproape de așteptări a revendicărilor acestora”  – a declarat Președintele Federației Sanitas, Leonard Bărăscu.
Articolul precedentA fost ales rectorul UMF Iași pentru mandatul 2024-2029
Articolul următorAcad. prof. dr. Leon Dănăilă își întâlnește publicul, în Capitală, la lansarea cărții „Neuroplasticitatea. Secretul longevității creierului”