Premierul Nicolae Ciucă, vizită la Centrul Medical de Radioterapie din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Suceava

0
310

sursa foto: Guvernul României/Facebook

Premierul Nicolae Ciucă a vizitat, miercuri, Centrul Medical de Radioterapie din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sfântul Ioan cel Nou” din municipiul Suceava.

Şeful Executivului a subliniat nevoia implementării în cel mai scurt timp a Planului naţional de luptă împotriva cancerului, dar şi nevoia achiziţiei de aparatură ultraperformantă pentru intervenţia în cazul acestei maladii.

„Este cât se poate de oportun să vedem cât mai multe astfel de activităţi şi de inaugurări, îndeosebi pentru faptul că în luna iunie la nivelul Guvernului am aprobat un Plan naţional de luptă împotriva cancerului şi sunt evidenţe foarte clare care ne spun că este obligatoriu să ne focalizăm atenţia şi să facem tot ceea ce depinde de noi, cât mai repede posibil şi cât mai responsabil posibil, astfel încât acest plan să fie pus în practică. (…) Avem nevoie de tehnologie de ultimă oră în ceea ce înseamnă tratamentul împotriva cancerului. Avem nevoie în acelaşi timp de resursă umană, specialişti care nu se găsesc chiar atât de uşor şi, de asemenea, este nevoie ca la nivel naţional să se identifice acele centre unde să putem să dezvoltăm astfel de facilităţi pentru a putea să asigurăm tratamentul pe un spaţiu cât mai mare”, a afirmat Ciucă.

Noul centru, care urmează să fie dat în folosinţă după ce va primi avizele necesare, a fost realizat în parteneriat public-privat de Consiliul Judeţean Suceava, prin SJU Suceava şi mediul privat. El se desfăşoară pe o suprafaţă de 2.125 metri pătraţi şi dispune de secţii de radioterapie, chimioterapie şi ambulatoriu.

De asemenea, premierul a participat la prezentarea proiectelor pentru realizarea pavilioanelor pentru oncologie, pediatrie şi boli infecţioase, pregătite pentru a fi depuse spre finanţare din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Articolul precedentMS a publicat în transparență decizională proiectul privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate
Articolul următorStudiu: Persoanele care fac sport prezintă riscuri mult mai mici de a dezvolta o formă gravă de coronavirus