Premierul Marcel Ciolacu: Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Iași vor începe de la data de 19 aprilie

0
677

Lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă (SRU) Iaşi vor începe chiar de luna viitoare, a anunțat premierul Marcel Ciolacu:

„Am înţeles că pe 19 aprilie vor începe lucrările. Este primul spital regional din România, promis de 15 ani. Am să vin şi am să spun atunci mai detaliat dacă se blochează sau ce se blochează. Ce vă pot spune cu certitudine este că avem doi ani pentru finalizare”, a afirmat acesta, citat de Agerpres, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi.

Valoarea totală a proiectului SRU Iaşi este estimată la 668 milioane de euro alocaţi din fonduri europene – un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii iar restul de la bugetul de stat. Contractele pentru construirea celor două unități spitalicești au fost semnateLa finele lunii trecute.

Termenul de derulare a contractului pentru SRU Iaşi este de 48 de luni; acesta va avea nouă etaje, 850 paturi şi 20 săli de operaţie și se va desfăşura pe o suprafaţă de 120.000 metri pătraţi în zona Moara de Vânt şi va avea nouă o suprafaţă construită totală de 202.689 metri pătraţi.

Articolul precedentCursuri gratuite pentru admitere: Află cum poți deveni moașă la una din cele două facultăți de profil din Capitală sau Galați
Articolul următorAsociația Moașelor Independente din România, prezentă la Convenția apărătorilor drepturilor omului în domeniul sănătății sexuale și reproductive din acest an, din Franța