Premierul Florin Cîţu: Nu ar trebui să avem discuţii despre valul patru al pandemiei

0
95

Premierul Florin Cîțu a precizat, joi, la Alba Iulia, că evitarea unui al patrulea val pandemic în România depinde de succesul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19. „Astăzi, românii trebuie să știe că pot să se vaccineze oriunde, oricum și așa evităm și acest val patru”, a subliniat premierul.

„Avem dozele de vaccin, cine vrea să se vaccineze în România, astăzi, și am fost prima țară din Uniunea Europeană unde te poți vaccina fără niciun fel de programare, îți alegi cu ce vaccin dorești să te vaccinezi și mergi să te vaccinezi. Din punctul Guvernului, am făcut tot ce trebuia să facem ca să avem această campanie de vaccinare de succes, pentru că nu este vorba despre un succes al unei campanii a Guvernului, este vorba de o campanie despre viață, despre asta vorbim, și despre o campanie de revenire la normalitate. Doar prin vaccinare putem să revenim la normalitate”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a reafirmat că, în România, vaccinarea nu este obligatorie, însă de ea depinde evitarea valului patru.

Ad in title

„Tot aud în spațiul public discuții despre valul patru. N-ar trebui să avem aceste discuții. În România, astăzi, avem dozele de vaccin necesare să se vaccineze toată lumea. Nu ar trebui să existe această discuție despre valul patru în România. Vrem să ne vaccinăm, ne vaccinăm. Nu este obligatoriu, dar dacă ne vaccinăm, nu mai avem valul patru. Astăzi, românii trebuie să știe că pot să se vaccineze oriunde, oricum și așa evităm și acest val patru”, a explicat premierul Florin Cîțu.

Articolul precedentSCJU Arad anunță reluarea activității Secției Clinică Chirurgie Generală II
Articolul următorDirector OMS pentru Africa: Numărul cazurilor creşte cu 22% pe săptămână pe tot continentul