Premierul, după confirmarea variantei Omicron în România: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută

0
58

Premierul Nicolae Ciucă va avea o întlnire de lucru, duminică, la ora 11.00, cu responsabilii gestionării pandemiei COVID-19 în România, după confirmarea primelor două cazuri de infecție cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 în țara noastră.

”Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT. Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență. Nicio clipă nu trebuie pierdută (…)”, potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

La întâlnirea de lucru vor participa ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, și directorul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dr. Adriana Pistol.

Institutul Naţional de Sănătate Publică a primit, sâmbătă, rezultatul primelor secvenţieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino Bucureşti care confirmă prezenţa noii tulpini Omicron la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud, care a aterizat la Bucureşti în data de 30 noiembrie, a anunțat Ministerul Sănătății.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din judeţul Braşov şi un bărbat în vârstă de 59 de ani din judeţul Vaslui.

Articolul precedentMinisterul Sănătăţii: Primele două cazuri cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 au fost confirmate în România
Articolul următorMarea Britanie: Toţi călătorii, inclusiv cei vaccinaţi, testați pentru COVID îninate de intrarea în țară