Premierul Cîţu nu are în vedere o relaxare a restricţiilor actuale

0
14

Premierul Florin Cîţu a declarat miercuri că nu are în vedere o relaxare a restricţiilor actuale impuse în contextul pandemiei SARS-CoV-2, deoarece aşteaptă rezultatele măsurilor, adăugând că „România încă păstrează măsurile cele mai relaxate din Uniunea Europeană”.

„În acest moment vrem să vedem rezultatele acestor măsuri pe care le-am luat. Am ajuns la peste 100 de decese în fiecare zi legate de coronavirus. Situaţia în ATI este complicată, am ajuns la peste 1.400 de persoane în ATI, cel mai mare număr de la începutul pandemiei”, a spus Cîţu la finalul şedinţei de guvern.

El a adăugat că „este complicat să vorbim acum de o relaxare, dar singurul mod prin care putem să discutăm de relaxare este să putem să discutăm de o campanie de vaccinare de succes”.

Potrivit şefului Executivului, restricţiile din România „sunt cele mai relaxate din Uniunea Europeană”.

„Nu printre cele mai relaxate, sunt cele mai relaxate din Uniunea Europeană. România încă păstrează măsurile cele mai relaxate din Uniunea Europeană astăzi”, a subliniat prim-ministrul.

Totodată, a vorbit şi de susţinerea mediului economic în această perioadă.

„Am susţinut tot anul trecut şi susţin în continuare că nu vreau să închidem economia. Da, avem nevoie de oameni sănătoşi pentru a avea o economie puternică, dar avem nevoie de o economie puternică pentru a avea oameni sănătoşi”, a spus premierul.

Articolul precedentPremierul Cîțu a explicat de ce sunt mai mulți pacienți COVID la ATI acum față de valul anterior
Articolul următorVoiculescu: Ministerul Sănătăţii a primit din Fondul de Rezervă 242 de milioane de lei