Premierul Cîțu nu ia în calcul modificarea pragului ratei de infectare pentru București

0
279

În ciuda solicitărilor venite din partea reprezentanților HORECA din zona Capitalei de a modifica pragul ratei de infectare la o mie de locuitori astfel încât activitatea economică să rămână deschisă, premierul Florin Cîțu a declarat miercuri nu ia în calcul o astfel de măsură.

Mai mult, oficialul a spus că situația actuală în ceea ce privește creșterea ratei de infectare în București este prețul pe care îl plătim pentru relaxarea prematură care se observă în rândul populației.

”Nu iau în calcul așa ceva. În acest moment, și am spus și atunci când am relaxat condițiile, că depinde doar de noi să rămânem cu rata de infectare sau cu numărul de persoane infectate scăzut, sub 3 la mie. Am văzut că foarte mulți dintre cetățeni s-au relaxat, nu se mai poartă mască în spațiul public, și acum plătim prețul acestei relaxări premature. Repet, dacă vrem să rămână deschise și restaurantele și alte activități economice trebuie să păstrăm exact aceste condiții: în spațiul public să purtăm mască, distanțare socială, dezinfectant. Au fost foarte multe cazuri în care Poliția a venit și a dat amendă, în cluburi de exemplu, la câteva zile același club avea aceeași problemă. Atât timp cât nu respectăm aceste minime condiții pe care le avem nu putem să vorbim de alte măsuri. Trebuie să respectăm întâi ceea ce avem și apoi vom vorbi și de alte măsuri”, a declarat premierul în cadrul unor declarații de presă de la finalul ședinței de Guvern de la ora 13.00.

 

 

 

Articolul precedentGCS: Încă un județ a intrat în zona roșie
Articolul următorVIDEO Cum se schimbă viața unui pacient diagnosticat cu o boală rară