Premierul Cîțu, despre Maratonul Vaccinării de la București: A avut rezultate excepţionale

0
67

Maratonul Vaccinării din weekend de la Bucureşti a avut „rezultate excepţionale”, a afirmat, luni, premierul Florin Cîţu, menţionând că rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este în scădere, pe măsură ce creşte numărul persoanelor vaccinate.

„Ne vedem astăzi după un weekend foarte bun în ceea ce priveşte campania de vaccinare. Maratonul vaccinării de la Bucureşti a avut rezultate excepţionale, aş putea spune fantastice, pentru că obiectivul a fost să avem 10.000 de persoane vaccinate, iar astăzi oficial avem peste 20.000 de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată foarte clar dorinţa românilor de a reveni la normalitate cât mai curând şi faptul că românii au înţeles ca singura modalitate de a reveni la normalitate este vaccinarea”, a afirmat, luni, premierul Florin Cîţu.

Premierul a spus că rata de infectare este în scădere, semnificativ, iar în acelaşi timp se înregistrează şi o creştere a ratei de vaccinare.

Ad in title

„Deci, ele merg mână în mână. Este şi o relaţie de cauzalitate de la vaccinare – este o rată de infectare în scădere. Continuăm în acelaşi timp, punem din partea Guvernului resursele la dispoziţie şi cu mai multe campanii de vaccinare în perioada următoare pentru a ne atinge ţinta pe care ne-am pus-o de la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Cred în această ţintă. De fiecare dată mi s-a spus că sunt prea optimist, dar eu spun că se poate să atingem această ţintă şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a adăugat premierul.

Articolul precedentProf. Dr. Cătălina Poiană: Solidaritatea pe care corpul medical a dovedit-o la Maraton, una fără precedent
Articolul următorPremierul Cîţu a anunţat că starea de alertă va fi prelungită