Premierul Cilocau, despre incendiul de la Spitalul Robănescu: Transformatorul era în garanţie, era nou. Doresc o anchetă într-un termen rezonabil

0
189

Copiii şi aparţinătorii lor transferaţi de urgenţă, marţi seară, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Marie Curie” de la Spitalul „Nicolae Robănescu” vor fi mutaţi înapoi la acest spital, unde aparatura va funcţiona alimentată provizoriu de un generator, pentru a-şi putea continua programul de recuperare şi tratament, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

„Este evident faptul că astăzi nu se poate aduce un alt transformator, va putea intra în funcţiune un generator şi atunci copiii vor putea veni în program normal la recuperare şi tratament. (…) Toţi copiii vor fi mutaţi înapoi. (…) Îi vom transfera după ce va exista alimentare cu curent. Sunt ferm convins că vom găsi, împreună, la Ministerul Sănătăţii, o companie, o echipă care să remedieze ferestrele. Un singur salon a fost afectat, cât de cât. Restul – haideţi să lăsăm ancheta. Evident că transformatorul a fost achitat de către spital, dar e operat de distribuitor, era în garanţie, era nou… Sunt ferm convins că aceia care sunt abilitaţi să facă această anchetă o să vină cu lămuriri. Mi-aş dori foarte mult să fie într-o perioadă mai mult decât rezonabilă”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciloacu şi ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, au vizitat miercuri Spitalul „Marie Curie”, după care vor merge şi la Spitalul „Nicolae Robănescu”.

Potrivit reprezentanților Spitalului Marie Curie, în această unitate medicală se află acum 75 dintre copiii transferați în urma incendiului, în timp ce 11 au fost luați acasă de către aparținători.

Premierul a mulţumit personalului medical care a acţionat pentru transferul în siguranţă al persoanelor afectate de incendiu.

„Vreau să îi mulţumesc şi public doamnei doctor care a luat cele mai bune decizii într-un moment delicat. Mai mult, toată lumea a ascultat de doamna doctor şi nu s-a creat panică. Asta înseamnă, e clar, nu e un respect constituit azi noapte pe care îl au aparţinătorii faţă de doamna doctor. (…) Important e că doamna doctor a luat deciziile cele mai bune într-un moment care, cu adevărat, se putea transforma într-o tragedie. În acest moment sunt lucrurile sub control”, a punctat premierul”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a precizat că în perioada următoare se va investi masiv în sistemul de sănătate.

„Acesta este sistemul public în acest moment, de aceea avem aproape 5 miliarde de euro pentru investiţii. Chiar o să le analizăm foarte bine zilele acestea şi care nu au pornit procedurile să nu pierdem proiectele mutate de pe PNRR pe BEI, astfel încât tot ceea ce ne-am propus, cele 49 de proiecte, să se regăsească ori în PNRR, ori cu Banca Europeană de Investiţii. Deci se va investi masiv în sistemul de sănătate în perioada următoare. Era nevoie de aşa ceva. Am văzut şi locaţia, investiţia privată de această dată, în colaborare cu managerii de la spitalul de stat, deci lucrurile încep să prindă un contur şi o direcţie corectă”, a spus Ciolacu.

Articolul precedentZiua Mondială a Hepatitei: Peste 178.000 persoane au beneficiat de testare prin Proiectul LIVE(RO)2-SUD
Articolul următorMinistrul Rafila, despre copiii transferați în urma incendiului de la Spitalul Robănescu: Sunt în stare bună