Premierul Ciloacu, după incendiul de la Spitalul Robănescu: Mulţumesc personalului medical şi unităţilor de intervenţie

0
212

sursa foto: Guvernul României/FAcebook

Premierul Marcel Ciolacu a mulţumit, marţi seara, personalului medical şi unităţilor de intervenţie implicate în stingerea incendiului de la Spitalul „Nicolae Robănescu”.

„Mulţumesc personalului medical şi unităţilor de intervenţie pentru promptitudinea şi profesionalismul de care au dat dovadă în această seară în cazul exploziei urmate de incendiu, de la Centrul Clinic de Recuperare „Dr. Nicolae Robănescu. Cel mai important este că toţi copiii şi personalul medical sunt acum în siguranţă, fiind transferaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă „Marie S. Curie”, a scris premierul pe Facebook.

Incendiul a fost lichidat

Incendiul izbucnit la un transformator din curtea Spitalului Nicolae Robănescu a fost lichidat.

Focul izbucnit marţi seară, după o explozie a transformatorului, și s-a extins şi la două autoturisme.

Incendiul s-a manifestat cu flacără violentă şi degajări de fum.

Ministerul Sănătății: Nu s-au înregistrat victime. 110 copii, transferați la Spitalul Marie Curie

În urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de copii Robănescu nu s-au înregistrat victime, a transmis Ministerul Sănătății.

Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față toți copiii sunt repartizați pe secții, a anunțat sursa citată.

”In această seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de recuperare pentru copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 ora. În momentul revenirii energiei electrice în rețea transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere. Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranta copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv. Ministrul Sănătății este in legătură permanenta cu conducerile celor doua spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgente pana la rezolvarea situației. Vom reveni cu alte detalii mâine dimineață”, potrivit Ministerului Sănătății.

Articolul precedentUPDATE: Incendiul izbucnit la un transformator din curtea Spitalului Nicolae Robănescu a fost lichidat
Articolul următorOMS cere monitorizarea cazurilor de Sindrom Guillain-Barré, o afecţiune neurologică cu cauze necunoscute. Ceștere neobișnuită a cazurilor în Peru