Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, la finalul ședinței de Guvern, că a fost aprobată o Hotărâre pentru sprijinul financiar al familiilor pacienţilor afectaţi de incendiul de săptămâna trecută, de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balș”.

„A fost aprobată o hotărâre de guvern din partea Ministerului Muncii, un lucru pe care l-am făcut și după tragedia de la Piatra Neamț. A fost aprobată o hotărâre de guvern prin care se propune acordarea de ajutoare de urgență pentru sprijinirea familiilor aparținătoare a victimelor tragediei de la Institutul Național „Matei Balș”, soldat cu decesul unor bolnavi și rănirea altora. Se propune ca familiile celor afectați să beneficieze de un ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei pentru fiecare persoană afectată. Suma maximă ce poate fi acordată pentru această intervenţie este de 1 milion de lei”, a anunțat Florin Cîțu.

11 pacienți care erau internați în pavilionul V al Institutului ”Matei Balș” unde a avut loc incendiul au decedat. Cinci dintre ei au murit în ziua tragediei, iar alții și-au pierdut viața ulterior, în unitățile medicale în care au fost transferați.