Premiera medicala pentru dr. Cristian Nitescu: operatie de schimbare de sex

0
97

Dupa 14 ore de interventie chirurgicala, o echipa formata din 10 cadre medicale a reusit sa transforme o femeie in barbat. in data de 31 mai 2011, pacienta de 35 de ani a fost supusa unei operatii de schimbare de sex, dupa ce a trecut printr-o evaluare amanuntita si o vaginectomie efectuata in urma cu sase luni de zile. Astfel, i-au fost create o neo-uretra, un neo-scrot, proteze testiculare, operatia finalizandu-se cu atasarea neo-penisului la zona receptoare.

Singura televiziune care a avut acces in sala de operatie din cadrul Spitalului Clinic de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri din Bucuresti, pentru a filma pe toata durata interventiei, a fost SanatateaTV.ro, care a oferit imagini in premiera in timpul unei conferinte de presa.

Alaturi de dr. Cristian Nitescu, coordonatorul echipei medicale, au mai participat la interventia chirurgicala de schimbare de sex dr. Gabriel Mitulescu, medic primar chirurgie generala la Clinica de Chirurgie si Transplant Hepatic din cadrul Institutului Clinic Fundeni, dr. Catalin Stangu, medic primar chirurgie plastica in cadrul Spitalului Clinic de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri si dr. Calin Chibelean, medic primar urolog la Centrul de Chirurgie Urologica si Transplant Renal din cadrul Institutului Clinic Fundeni.

Articolul precedentOrganizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza ca radiatiile de la telefoanele mobile pot cauza cancer
Articolul următorNumarul de cazuri de imbolnaviri cu HIV/SIDA este in scadere potrivit ONU