Premieră la nivel național, Spitalul Floreasca: Primele intervenții EVAR efectuate cu anestezie locală, realizate de Prof. Univ. Dr. Habil. Horațiu Moldovan, Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a UMF „Carol Davila”

0
292
foto: Secția Chirurgie Cardiovasculară, Spitalul Floreasca

Primele intervenții EVAR (endoprotezare de aortă abdominală pentru anevrism de aortă abdominală) efectuate cu anestezie locală, au început să fie realizate, încă de săptămâna trecută, de prof. univ. dr. habil. Horațiu Moldovan, Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” de la Spitalul Clinic de Urgență(SCUB), alături de colegii chirurgi, radiologi intervenționali și anesteziști.

  • dr. Marian Broasca – chirurgie cardiovasculară
  • dr. Laurentiu Gulie – radiologie intervențională
  • dr. Sabina Safta și Dr. Valeria Stati – medici rezidenți chirurgie cardiovasculară
  • dr. Alex Conduraru – ATI
  • Pacienții au fost investigați radiologic de dr. Costin Minoiu și pregătiți din punct de vedere cardiologic de dr. Claudia Nica și dr. Andrada Guță.
„Spre deosebire de intervențiile chirurgicale deschise de înlocuire a aortei abdominale, în procedura de tip EVAR nu se fac incizii, durează aproximativ o oră, abordarea este total percutanată, se poate efectua cu anestezie locală, pacientul rămâne treaz, din laboratorul de angiografie merge direct pe secție și poate fi externat în două zile, fără să necesite recuperare” – precizează instituția.
Secția de Chirurgie Cardiovasculară Floreasca adresează mulțumiri managmentului SCUB, „de al cărui suport a beneficiat constant”.
Articolul precedentPoziția UMF „Carol Davila” în clasamentul național și mondial URAP 2023
Articolul următorSUUB: Laboratorul de medicină nucleară a fost complet modernizat