Premier: CNSU va adopta o nouă hotărâre

0
61

Premierul Florin Cîţu a anunţat joi că urmează să fie adoptată o nouă hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, urmând să propună, printre altele, ca şoferii de TIR care vin din alte state să nu mai stea în carantină dacă sunt vaccinaţi sau sunt testaţi anti-COVID, iar rezultatul este negativ.

În aceeaşi hotărâre CNSU, potrivit premierului, ar trebui să se specifice faptul că pentru funcţionarea şcolilor să nu se mai ţină cont de rata de incidenţă de 6 la mia de locuitori.

„Hotărârea CNSU cu aceste modificări va fi dată în această seară, inclusiv cea cu eliminarea carantinării pentru şoferii care vin din alte state şi sunt testaţi sau sunt vaccinaţi”, a declarat Florin Cîţu, care a participat la momentul deschiderii traficului pe Pasajul Mogoşoaia, împreună cu ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu.

Totodată, a precizat şeful Executivului, se va stabili ca funcţionarea şcolilor să nu mai fie legată de depăşirea pragului de incidenţă de 6 la mia de locuitori şi să se ia decizii punctual, pe fiecare şcoală în parte, acolo unde se înregistrează cazuri de infectare.

„V-am spus foarte clar, şi asta e decizia CNSU care va fi aprobată diseară, veţi vedea diseară detaliile, pentru şcoală se scoate acea legătură cu gradul de incidenţă şi atunci rămâne pentru fiecare şcoală în parte decizia în funcţie de numărul de copii infectaţi. Vom vedea detaliile, vin prin ordin al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii, de câte ori trebuie să se testeze şi aşa mai departe. Haideţi să aşteptăm de la ei”, a spus Cîţu.

Articolul precedentAgenţia Europeană pentru Medicamente a extins perioada de valabilitate pentru vaccinul Comirnaty
Articolul următorCîţu: Managerii de spital nu trebuie să ceară voie de la preşedintele CJ să mărească numărul de paturi ATI