Prefectul Capitalei: Pragul critic de 6 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori a fost depășit

0
12

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat marți că în București Capitala s-a depășit pragul critic de 6 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. În aceste condiții, prefectul cere tuturor membrilor Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență (CMBSU) să îi trimită propuneri pentru a ține sub control situația pandemică.

În același timp, prefectul așteaptă de la DSP raportul de analiză de risc. După primirea acestui raport, va fi convocat CMBSU, cel mai probabil pentru miercuri.

Prefectul Capitalei a declarat luni, la un post de radio, că depăşirea incidenţei de 6 cazuri la mia de locuitori nu înseamnă că Bucureştiul va intra în mod automat în carantină. Potrivit acestuia, carantina este doar una dintre măsurile posibile, având în vedere că aceasta este prevăzută de lege.

”Sunt mai multe măsuri – asta am discutat şi cu colegii specialişti. Trebuie să aşteptăm ca specialiştii să se pronunţe, în funcţie de situaţie şi în funcţie de analiza pe care o vor face. (…) Nu înseamnă că la 6 cazuri la mie, Capitala intră automat, legea nu prevede un astfel de mecanism. Legea spune că orice fel de măsură trebuie luată odată la propunerea specialiştilor – DSP sau INSP, depinde de gradul de acoperire al măsurii (…) – după care intervine o şedinţă de comitet de situaţii de urgenţă, care este un organ colegial, se discută acolo şi se ia o decizie. Dacă măsura este mai severă, gen carantină, atunci intervine DSU şi dă un ordin prin care se confirmă. Dacă măsura priveşte două judeţe, atunci trebuie să ajungem şi în CNSU”, a explicat el pentru postul radio.

Articolul precedentPrimul centru de vaccinare anti-COVID funcțional non-stop din România a devenit operațional
Articolul următor6.149 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore