Popovici (SRE): Epidemia este în scădere progresivă în România

0
25

Emilian Popovici, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a declarat că în România, epidemia a intrat în etapă de scădere progresivă.

Reprezentantul Societății Române de Epidemiologie a argumentat cu cifrele care arată scăderea numărului bazal de reproducere, astfel că dacă în 10 iulie acesta era de 1,21, în prezent a scăzut sub 1.

În ciuda raportărilor zilnice ridicate, Emilian Popovici a explicat că epidemia este în scădere progresivă și că modul în care va evolua ține de responsabilitate și de respectarea regulilor.

Ad in title

” Pe lângă aceste cifre nedorite, pot da o veste de speranță de mai bine – numărul bazal de reproducere. Dacă este peste 1, epidemia este în creștere, dacă este sub 1 este în scădere. Datele arată că în 28 iulie, acest număr bazal a ajuns la 1, în 29 iulie a ajuns la 0,99, în 30 iulie a scăzut la 0,96. Am plecat de la 1,21 în 10 iulie, deci este o scădere progresivă și constantă și ne arată că dacă se respectă modelele statistice, am intrat pentru prima dată din luna mai într-o epidemie în scădere. Ce se înregistrează la nivelul numărului nou de infectați ține de numărul de teste efectuate. La terapie intensivă și la decese, aceste cifre vin din ce s-a acumulat până acum”, a explicat medicul epidemiolog, la un post de televiziune.

Articolul precedentMarea Britanie și Franța așteaptă un val doi de coronavirus mai puternic decât primul
Articolul următorNelu Tătaru are în vedere creşterea numărului de echipaje din cadrul serviciilor medicale de urgenţă prespitalicească