Polonia: Peste 100.000 de decese cauzate de COVID-19

0
11

Numărul total de decese din Polinia cauzate de noul coronavirus a depășit marți 100.000, a declarat ministrul Sănătății, în timp ce țara se confruntă cu un al patrulea val al pandemiei de COVID-19.

Numărul deceselor la un milion de locuitori a fost săptămâna trecută printre cele mai mari din lume, potrivit proiectului Our World in Data de la Universitatea din Oxford, de peste 57 față de aproximativ 34 în Statele Unite și 38 în Rusia, potrivit Reuters.

”Astăzi putem spune că este o altă zi tristă, mai ales pentru că am depășit nivelul de 100.000 de decese COVID-19”, a declarat ministrul Adam Niedzielski pentru postul privat TVN 24.

Polonia se confruntă cu un număr constant ridicat de cazuri zilnice de COVID-19. Deși nu a raportat o creștere a cazurilor cauzate de varianta Omicron, a impus noi restricții în decembrie pentru a reduce răspândirea infecției.

De luni, Ministerul Sănătăţii estimează că varianta Omicron a reprezentat între 7 şi 8% din cazurile noi zilnice.

Niedzielski a spus că Polonia va raporta aproximativ 11.400 de cazuri noi de COVID-19 marți și 493 de decese legate de boală, potrivit sursei citate.

Ziua cea mai neagră pentru Polonia a fost în aprilie 2021, când au fost consemnate 954 de decese, dar şi la sfârşitul lunii decembrie când au fost raportate 794 de decese într-o singură zi.

Articolul precedentCrește rata de incidență în București: 2,97 de cazuri la mia de locuitori
Articolul următorCe spun studiile despre testare rapidă pentru Omicron. Este suficient testul nazal?