Polonia începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor între 12 și 15 ani din 7 iunie

0
77
6328009 09.09.2020 A prepares to administer the Russian coronavirus vaccine developed by the Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology to a volunteer during the third phase of the post-registration clinical trials at a clinic, in Moscow, Russia. On August 11, Russia became the first country in the world to register a vaccine against COVID-19. Vladimir Pesnya / Sputnik

Polonia va începe vaccinarea anti-COVID-19 a copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani din data de 7 iunie, a anunţat marţi responsabilul guvernamental pentru campania de vaccinare, Michal Dworczyk.

Copiii vor fi imunizaţi în centrele pentru vaccinare existente, iar la jumătatea lunii septembrie, directorii de unităţi de învăţământ vor putea deschide centre de vaccinare în şcolile pe care le administrează, potrivit ministrului Educaţiei din Polonia în timpul unei conferinţe de presă, potrivit DPA, scrie Agerpres.

Până în prezent, Polonia, o ţară cu 38 de milioane de locuitori, a administrat peste 20 de milioane de doze de vaccinuri, potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătăţii. Peste 7 milioane de persoane au fost vaccinate cu ambele doze.

Ad in title

De luni, Polonia se află printre cele şapte state membre UE care au aderat la sistemul de certificate electronice COVID-19 al blocului comunitar, a spus Ministrul Sănătăţii, Adam Niedzielski, cu ocazia unei conferinţe de presă, potrivit sursei citate.

 

Articolul precedentSalvați Copiii: România se confruntă cu o incapacitate gravă de a răspunde nevoilor de îngrijire neonatală
Articolul următorInjecţii intravitreene la Spitalul din Alba Iulia pentru unele boli grave ale ochiului