(UPDATE) Ploaia recentă a blocat activitatea UPU a Spitalului „Bagdasar Arseni” din Capitală

0
259
foto: facebook/ Spitalul Clinic de Urgenta "Bagdasar-Arseni"

Update 31.08.2023 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat, joi, că a trimis Corpul de Control la Spitalul Bagdasar-Arseni pentru a verifica situaţia contractelor de mentenanţă:

„Nimeni nu poate să facă o statistică a tuturor contractelor de mentenanţă de toate tipurile, pentru că există mentenanţă pentru foarte multe lucruri, poate să fie mentenanţă pentru clădirea menţionată, pentru echipamente, discutăm de foarte multe tipuri de mentenanţă. E clar că responsabilitatea încheierii unor astfel de contracte încât spitalul să fie în stare de funcţionare şi se evite astfel de incidente revine direct managerului. Eu am luat decizia să trimit rapid Corpul de control la acest spital, la Spitalul Bagdasar-Arseni, ca să vedem exact care este situaţia, de ce nu a fost încheiate aceste contracte”, a transmis ministrul.

„Ca o opinie personală, chiar dacă aceste contracte nu erau încheiate, să cureţi şi să menţii în stare de funcţionare scurgerile de la clădiri nu cred că trebuie neapărat să vină o echipă specializată să cureţe reziduurile care se adună şi blochează zonele de scurgere din spital. Pentru chestiunea asta poate personalul angajat al spitalului s-o facă. Sigur că trebuie să existe mentenanţă. Mentenanţa unei clădiri, mai ales a unei clădiri noi, care are sisteme de management integrat al clădirii este una, dar să menţii în stare de funcţionare scurgerile, cred că este o chestiune mult mai simplă şi care necesită totuşi o decizie simplă, ca cineva să verifice periodic acest lucru”, a adăugat Alexandru Rafila.

Update 31.08.2023: Activitatea în Unitatea de Primiri Urgenţe(UPU) a Spitalului „Bagdasar Arseni” a fost reluată iar pacienţii pot fi primiţi în limita a două treimi  – n.r. aproximativ 150 cazuri – din capacitatea unităţii, au transmis reprezentanţii spitalului.

Potrivit acestora, locurile de resuscitare şi urgenţe majore sunt 100% funcţionale iar cele 10 locuri de urgenţe minore vor fi disponibile până la sfârşitul zilei.

Știre: Unitatea de Primiri Urgențe a costat 3,5 milioane de euro și a fost inaugurată în urmă cu doar doi ani. Activitatea în zona afectată este oprită în continuare și nu este clar când va reveni la normal; în media, în unitatea amintită se prezintă zilnic până la 200 pacienți.

Ploaia torențială din cursul nopții a afectat o aripă a Spitalului Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” din Capitală unde tavanul a cedat: un salon de izolare a fost inundat.

„În jurul orelor 21.20, în spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi în cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a SCUBA s-a observat o infiltrare masivă de apă, din tavan. Consolele de oxigen şi gaze au fost inundate. Pentru siguranţa pacienţilor şi a personalului a fost întrerupt curentul electric. Pacienţii aflaţi în UPU (6 persoane) au fost transferaţi la ‘Sf. Ioan’, iar celelalte urgenţe, cu excepţia Stemi, au fost redirecţionate. Împreună cu reprezentanţii Primăriei Sector 4 evaluăm din punct de vedere tehnic situaţia şi vom reveni cu informaţii”, se arată în comunicatul spitalului.

Articolul precedentDr. Dana Popescu(SJU Târgu-Jiu): Întrebări frecvente despre testul Babeș-Papanicolau
Articolul următorRevenit în România pentru a profesa acasă: Pacientă de 77 ani cu AVC, fără șanse de supraviețuire, salvată de un tânăr neurochirurg la SJUP Pitești