Pistol: 90% din decesele de COVID-19 din septembrie,  înregistrate la persoane nevaccinate

0
331

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a declarat că în luna septembrie, aproape 75% din totalul cazurilor confirmate de infectare cu noul coronavirus şi 90% din totalul deceselor înregistrate au survenit la persoane nevaccinate.

„Referitor la persoanele care au fost infectate după administrarea a două doze acestea sunt în număr de 38.604, ceea ce reprezintă 0,72 la sută din totalul persoanelor vaccinate în România cu două doze, acestea, într-un procent de 70% au fost confirmate după administrarea dozei a doua la un interval de peste 120 de zile, deci peste patru luni. Astfel, în luna septembrie aproape 75% din totalul cazurilor care au fost confirmate şi 90% din totalul deceselor care au fost înregistrate au survenit la persoane nevaccinate. Dacă stăm să facem o analiză, din totalul persoanelor vaccinate până în prezent, indiferent că vorbim de cele cu o doză, infectate după prima doză sau infectate după a doua doză, doar 1,3% s-au infectat deşi erau vaccinate. Prin urmare, 98,7% din persoanele vaccinate au fost protejate până în prezent şi nu au dobândit infectarea”, a explicat Adriana Pistol.

De asemenea, Adriana Pistol a spus că din numărul total de cazuri confirmate până în prezent post vaccinare, cei care au făcut doar o singură doză s-au infectat într-un număr de 28.929 ceea ce reprezintă un procent de 0,54% din cele aproximativ 5 milioane 300 de persoane vaccinate în România. Peste 50%, mai exact 53,56% dintre aceştia s-au infectat în primele 14 zile după ce au primit prima doză.

Potrivit Adrianei Pistol, după administrarea a două doze au fost infectate peste 38.000 de persoane.

Articolul precedentArafat: Patru pacienţi infectaţi cu SARS-COV-2 , transferați vineri din București, în țară
Articolul următorUngaria ar putea prelua din România pacienți COVID în stare gravă