Pfizer/ BioNTech testează vaccinul anti-COVID pe copiii sub 12 ani

0
6

Reprezentanții companiei Pfizer au anunțat că, în prezent, vaccinul împotriva noului coronavirus este testat pe copiii cu vârsta sub 12 ani.

Totodată, a fost anunțată și intenția companiei de a extinde vaccinarea la copiii din această grupă de vârstă până la începutul anului 2022.

În studiu sunt incluși şi bebeluşi de 6 luni, demararea acestui studiu venind după unul similar demarat de Moderna săptămâna trecută.

Primii voluntari din faza iniţială a studiilor clinice au fost vaccinaţi miercuri.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost autorizat în Statele Unite la sfârşitul lunii decembrie 2020 pentru persoanele cu vârsta de cel puţin 16 ani, scrie Antena 3.

În SUA, până la mijlocul acestei săptămâni, aproape 66 de milioane de doze de vaccin au fost administrate populației.

Pfizer şi BioNTech intenţionează să testeze siguranţa vaccinului lor atunci când este administrat copiilor la trei dozaje diferite, respective de 10, 20 și 30 micrograme.

În studiile clinice corespunzătoare de faza I şi II vor fi monitorizaţi 144 de participanţi.

Testarea va fi ulterior extinsă la o etapă cu 4.500 de participanţi în care se vor analiza siguranţa, toleranţa şi răspunsul imun generat de vaccin, prin măsurarea nivelurilor de anticorpi la tinerii participanţi.

 

Articolul precedentModerna întârzie expedierea a aproximativ 600.000 de doze de vaccin COVID-19 în Canada
Articolul următorReacția companiei Pfizer la restricțiile asupra exportului vaccinurilor anti-COVID-19 produse în statele UE