Peste trei mii de nasteri in anul 2019, la Spitalul de Urgenta din Sibiu

0
312

in al saptelea an consecutiv, Maternitatea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu a inregistrat un numar crescut de nasteri. Este vorba de anul 2019, cand s-au inregistrat cu 3% mai multe nasteri fata de anul, 2018. Cei mai multi bebelusi s-au nascut in luna septembrie.

„Pentru al şaptelea an consecutiv, datele statistice consemnate au indicat creşterea numarului de copii nascuţi la Maternitatea SCJU Sibiu. Au fost inregistrate 3.098 de naşteri, dintre care 68 au fost gemelare şi 4 de tripleţi, numarul nou-nascuţilor fiind de 3.174, cu aproape 3% peste cel din 2018. Din totalul nou-nascuţilor, 1.652 sunt baieţi şi 1.552 de fete. Cea mai prolifica luna din anul precedent a fost septembrie. (…) Cei mai puţini copii au venit pe lume in luna februarie, cu 222 nou nascuţi (109 baieţi, 113 fete)”, potrivit unui comunicat al unitatii sanitare citat de Agerpres.

Maternitatea din Sibiu a fost recent modernizata, iar conditiile sunt foarte bune, explica reprezentantii spitalului.

„Maternitatea din Sibiu este una complet renovata şi modernizata iar calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind ingrijiţi in spaţii corespunzatoare, de la cabinete, sali de naşteri, salile de operaţii şi pana la saloanele de tip roaming-in, cu doua paturi şi grup sanitar propriu, unde sunt cazate mamicile impreuna cu bebeluşii. De asemenea, personalul medical al maternitaţii are printre cele mai bune rezultate din ţara”, se mai arata in comunicatul Spitalului de Urgenta Sibiu.

Articolul precedentEuroparlamentar: Un sistem european electronic de informare cu privire la imunizare ar ajuta statele membre
Articolul următorCirca jumatate dintre parinţii copiilor cu autism aşteapta cel puţin un an şi jumatate inainte sa primeasca un diagnostic oficial – sondaj